LET'S EMBRACE THE FUTURE

Celebrating 15 years LaDress

Introducing the perfect men's suit!

Het begon allemaal met dat ene perfecte jurkje, en vandaag, 15 jaar later, lanceren we met LaDress een mannenpak!

Het mannenpak is het oerpak, het oorspronkelijke pak. En alhoewel we inmiddels alweer een hele tijd pakken voor vrouwen maken, ontbrak het klassieke mannenpak nog. Maar toen ik afgelopen zomer Beau op zijn 18e verjaardag in een pak zag, dat hij van mijn ouders had gekregen, dacht ik: wat staat dat mooi en -stiekem- zou het toch echt niet mogelijk zijn om er 1 met LaDress te maken?

We maken natuurlijk al jaren heel ambachtelijk onze eigen patronen, maar de uitdaging voor dit patroon nam Leny echt aarzelend aan.. om een mannenpak te maken dat door iedereen die zich daardoor aangetrokken voelt gedragen kan worden. "Het was een hele zoektocht Simone", verzuchtte ze vorige week. Dankjewel team, jullie hebben jezelf echt overtroffen dit keer!

Want vanaf nu hebben we een mannenpak dat de perfecte symbiose is tussen dat vrouwenpak en dat herenkostuum! Of zoals Lise zei: "hoe cool dat we nu alledrie hetzelfde pak aan hebben! :-)" 

Want dat maakt deze campagne voor mij natuurlijk extra bijzonder: ik begon LaDress na een turbulente tijd vanuit een eigen behoefte, met twee kleine kinderen, een veeleisende baan en een druk sociaal leven. En nu, 15 jaar later, zijn die ongelooflijke ukkies opeens groot! Ze zijn meegegroeid met ons bedrijf en nu doen ze een keer mee met het vertellen van ons verhaal; samen een stap de toekomst in!

Met zowel Beau, als Lise als ik in hetzelfde 'mannen'pak. Dat ze allebei zo mooi staat, dat enorm lekker zit (Beau wil niet meer anders), dat niet kreukt. Jasje Beau en broek Lise ;-) zijn van een andere stof dan jullie van ons gewend zijn, ook uit Italië, iets zwaarder en van een prachtige kwaliteit. De enige concessie die we moesten doen, is dat je dit pak niet zelf kan wassen. Dat heeft te maken met de afwerking..

SHOP OUR PERFECT MEN'S SUIT

Simone van Trojen begon in december 2006 met LaDress vanuit een eigen behoefte en vanuit de diepste wens om vrouwen te ontzorgen en te inspireren om datgene te doen waar hun hart ligt, wat dat ook mag zijn.

‘Ik was helemaal niet zo veel met mode bezig, maar wilde er wel graag goed uitzien, me mooi voelen. En natuurlijk is het leuk om je uitgebreid en met zorg aan te kleden, maar in de praktijk wilde ik ook dat het snel kon en makkelijk was. Zodat ik tijd overhield voor andere dingen.. En ik merkte dat ik niet de enige was.’ 

15 jaar later staat er een bedrijf om trots op te zijn: niet meer alleen een jurkje, maar prachtige outfits, die je zowel dress up als dress down kan dragen, die tijdloos zijn, met een perfecte fit. Die vrouwen blij en zelfverzekerd maken. Een bedrijf van nu: online, persoonlijk en met een focus op duurzaamheid en toch ook nog steeds heel ambachtelijk, net zoals in het begin. 

We willen dit jaar die 15 voorgaande jaren vieren. Door terug te kijken naar alle mooie momenten, alle mooie styles en naar onze vaste waarden en inspiraties. En dat blijft niet alleen bij plaatjes: we brengen komend jaar in limited edition, steeds voor een paar dagen, een aantal oude styles terug als gift. Hou zeker onze nieuwsbrief en onze socials in de gaten om ze niet te missen!  

We vieren onze verjaardag ook door te genieten van het moment, van het nu, door te waarderen wat we hebben, naar wat er is, zoals ons prachtige merk en onze steeds groeiende Member community. Die zullen we dit jaar extra in het zonnetje zetten!

En boven alles, kijken we vooruit! Want het bruist en borrelt en er komt zo veel moois; we kijken uit naar wat komen gaat! Doen jullie mee?

Let’s embrace the future!

“You have not seen all there is to see, and that, my friend, is a beautiful thing.”

-Morgan Harper Nichols

CAROLINE RED

Celebrating 15 years LaDress in the color of love!

Hoe mooi is onze tijdloze jurk Caroline in red. Red like roses! Ze is onze bestselling dress en in deze kleur maakt ze iedere dag tot een feestje!


"Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage."

-Lao Tzu

CHRISSY SOFT BLUSHNu het bijna zomer is, leek het ons tijd voor een zachte, lichte, tijdloze style; en we kozen daarom als terugblik mouwloze satijnen top Chrissy in soft blush. Chrissy is ontworpen in een los silhouet dat wordt versterkt door een gedrapeerde halslijn en plooitjes. Een echte klassieker die altijd kan; naar werk op een broek of naar een (strand)feestje op een zwierige rok. En de kleur soft blush straalt zachtheid uit; heel mooi ton-sur-ton, maar ook in combinatie met wit of ecru. En geloof ons, deze lieve en zachte tint staat iedereen! 

BETTE NAVY

Ook deze maand zetten we het vieren van ons 15-jarig bestaan voort! En daarom hebben we weer een prachtige terugblik voor jullie. Kennen jullie Bette nog? Die perfecte little navy dress! Waarom? Met haar driekwartsmouw, lengte tot de knie en een elegante v-hals is Bette dé jurk die prachtig is voor iedereen. Een echte klassieker die altijd kan. En ook nog eens gemaakt van onze iconische stof Italian jersey lycra! Hoe fijn is dat.  

GLORIA NAVY


En inmiddels is het alweer maart… Wat vliegt de tijd. Maar hoe fijn! Het voorjaar staat voor de deur. We moesten voor de terugblik van deze maand direct denken aan een echte LaDress klassieker! Onze bestseller Gloria, de updated, iets langere versie van één van de eerste jurkjes, Catherine. De perfecte pencil dress die altijd kan; sexy, sophisticated en super vrouwelijk! In deze jurk voel je je net zo elegant als Audrey Hepburn. 

CAROLINE DEEP MAGENTA

Ook in het nieuwe jaar zetten we het vieren van ons 15 jarig bestaan voort! Het is alweer tijd voor de volgende terugblik: onze bestseller en echte LaDress klassieker Caroline. Ditmaal in de rijke kleur deep magenta, helemaal af met die iconische strik.

De kleur roze - die overigens door de LaDress jaren heen meerdere tinten en gedaantes heeft gehad - is een kleur die echt bij LaDress past. Roze is een kleur die voor ons joie de vivre en zachtheid uitstraalt. Wie kent die prachtige campagne uit Slovenië nog? Boordevol rozen en romantiek. Of dat grote doek voor ons eerste kantoor, tijdens één van onze eerste shows, waarop Terese Pagh als een echte Brigitte Bardot straalt in één van onze eerste jurkjes.

"Have courage and be kind. For where there is kindness there is goodness, and where there is goodness there is magic."

-Cinderella

COBALT LOVE

Aan het begin van dit verjaardagsjaar, pakken we maar meteen door: met terugblik nummer 2.. en dat is ook een echte LaDress klassieker: Caroline! Vernoemd naar Caroline Kennedy is ze net iets langer dan haar zusje Carla. Caroline zit nog volop in onze collectie; een echte bestseller.

Cobalt is een kleur die ook echt vanaf het begin bij LaDress hoort! We vonden zo veel mooie beelden en filmpjes met cobalt in de hoofdrol, zoals het filmpje dat we maakten met O en het witte konijn (en het witte paard)! Op social media lees je het verhaal achter dit filmpje! En ik vond ook nog een shot van een interview voor de Ierse televisie terug, waarin ik (toch meestal uit te tekenen in zwart..) cobalt draag! Stond echt heel gaaf! Cobalt is zo’n kleur die iedereen laat shinen; en daar houden we van!

Our beloved polkadot print...

Onze eerste terugblik is het jurkje waar zo velen LaDress van kennen: Carla! Vernoemd naar Carla Bruni; een tijdloze klassieker die zowel gekleed, als een tikje sexy is. Carla was overigens niet het eerste LaDress jurkje, dat was het jurkje dat ik op deze foto draag in polkadots!

En polkadots en LaDress horen bij elkaar :-). Geïnspireerd op die jaren vijftig polkadots van Sophia Loren en Brigitte Bardot, hebben we eindeloos veel polkadots gebruikt op onze designs. Een polkadot is een tijdloze, leeftijdloze klassieker die joie de vivre uitstraalt; en dat is nou precies wat wij er zo leuk aan vinden!

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.”

-Roald Dahl

Simone on the perfect fabric

"At LaDress we care deeply about our fabrics. It is very important that they are beautiful and effortlessly flow around the body."

Simone on LaDress

Watch and discover how it all began...